Benim C# Object Kullanımı Başlarken Çalışmak

Bütün sınıfların omurga aldığı .Kupkuru çatısının en tepesinde kâin derslikıdır. Bu teşhismdan yola çıkarsak belkide Object klasının esasta hernesne bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Property’ler hazine kodun görgüsüz bir syntax kullanarak metot çağırmasına icazet verir. CLR dü çdenktaş property sunar: parametresiz property, süssüz property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

Protected: Yoklama, sırf türetilen sınıflar yahut aynı derlemedeki sınıflar aracılığıyla erişilebilir hale gelir. Bu durumda, kontrolörün erişimi sınırlıdır ve yalnızca belli sınıflar tarafından erişilebilir.

TextBox, kullanıcıların dayanıklı duhuli yapabileceği ve programların bu girdileri hizmetleyebileceği bir teftiş kompradordır. Bu makale, C# geliştiricileri maksat tuzakır ve TextBox'un kesinlikle kullanıldığı, özellikleri ve bazı ipuçları hakkında marifet katkısızlar.

Private erişim belirleyici ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class dışında sair bir class ta kullanılamazlar.

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape derslikında virtual olarak tanılamamlanan ve MyCircle klasında override edilen metottur.

object b=10; //Boxing Üstte b C# Object Kullanımı isminde object tipli bir değişici oluşturduk.Bu oluşturduğumuz değsorunkeni Unboxing etkili olmak dâhilin kötüdaki nöbetlemi yapmamız gerekiyor.

Fevkdaki örnekte “var” bileğmedarımaişetkeni field’i söz gelişi fiyat. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak gerek. Property işçiliklemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field teşhismlamaya lazım yoktur.

İkinci parametre ise olay sonucunda çalıştırılacak metoda vaka ile ait malumat toka etmek midein kullanılır.

TextBox'ın Text özelliğini sair muta kaynaklarına yahut bileğçalışmakenlere bağlamlayarak bilgi bağlaması yapabilirsiniz. Örneğin:

Kullanıcıların selim gün ve sayaç değerlerini girmelerini yağdırmak bâtınin suç kontrolleri ve art bildirimler önemlidir. dateTimePicker ile bu kontrolleri nasıl gerçekleştireceğinizi öğreneceksiniz.

Daha sonrasında bu fonksiyonları kullanarak okuma ve çit yapabiliriz. Anne program içinde bu fonksiyonlar kötüdaki şekilde kullanılabilir.

Karada giden araçlar klasında Otomobilleri teşhismladık. Otomobiller derslikında X bir markayı tanılamamladık. Her klas bir üst kategorisinin klasından tereke alır. Böylece XX Markası dediğimizde o dershaneın, karada revan motorlu bir taşıt bulunduğunu biliriz. İşte bütün bu strüktürya OOP Türkçe ifadesi ile NYP deriz.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Benim C# Object Kullanımı Başlarken Çalışmak”

Leave a Reply

Gravatar